در دنیای امروز ارزش و اهمیت صنایع روغنکشی بر همگان واضح و مبرهن میباشد. محصولات تولیدی در صنایع روغنکشی در حال حاضر جزو احتیاجات ضروری و مهم در نظر گرفته میشوند. در یک دستهبندی کلی، محصولات صنایع روغنکشی به دو دستهی روغنهای خانگی و روغنهای صنعتی تقسیم میشود. در این مقاله قصد داریم تا خط تولید بسته بندی روغن صنعتی را مورد بررسی قرار دهیم. با پاشاصنعت البرز همراه باشید!
مراحل خط تولید بسته بندی روغن صنعتی
پیش از آنکه به بسته بندی روغن صنعتی بپردازیم، باید در وهلهی اول فرآوردههای تولید شده از روغن صنعتی که قصد داریم آنها را بسته بندی کنیم را ذکر کنیم. به طور معمول در خط تولید بسته بندی روغن صنعتی ، محصولاتی از جمله روغن موتور، روغن ترمز، انواع روغنهای صنعتی مورد استفاده در کارخانجات و انواع گریس به عنوان خروجی خط تولید شناخته میشوند.
با توجه به ویژگیهای فیزیکی روغنهای مختلف، در برخی از ماشین آلات و تجهیزات خط تولید بسته بندی روغن تغییراتی مشاهده میشود. اما به طور کلی ماشین آلات و تجهیزات بسته بندی زیر در هر نوع خط تولید بسته بندی روغن صنعتی وجود دارد:
- دستگاه پرکن مایعات
- دستگاه دربندی
- جت پرینتر
- دستگاه شیرینگ پک
خط تولید بسته بندی روغن صنعتی از ماشین آلات پرکن، دربندی، جت پرینتر و شیرینگ پک تشکیل میشود
گام اول : دستگاه پرکن
در خط تولید بسته بندی روغن صنعتی اولین مرحله از خط تولید به پرکردن ظروف بسته بندی از روغن صنعتی اختصاص داده میشود. انواع متفاوتی از دستگاه پرکن برای استفاده در خطوط متفاوت وجود دارد. منظور از تفاوت تنها شکل و حالت فیزیک محصول میباشد. جامد و مایع بودن روغن در انتخاب نوع دستگاه پرکن بسیار مؤثر خواهد بود.
علاوه بر این، انتخاب دستگاه پرکن باید با در نظر گرفتن ظرفیت خط تولید باشد. تمامی ماشین آلات و تجهیزات خط تولید بسته بندی روغن صنعتی، باید از نظر ظرفیتهای خروجی و ورودی متناسب باشند.
انواع مختلف دستگاه پرکن مناسب با خط تولید بسته بندی روغن صنعتی عبارتند از:
- دستگاه پرکن خطی دو نازله
- دستگاه پرکن خطی سه نازله
- دستگاه پرکن شش نازله پنوماتیک
- دستگاه هشت نازله روتاری
این ۴ نوع دستگاه پرکن، از مناسبترین ماشین آلات خط تولید بسته بندی روغن صنعتی میباشند که هر کدام از آنها، به چند مدل با قیمت و ظرفیت متفاوت و متنوع تقسیم میشوند.
- دستگاه پرکن دو نازله خطی دارای ۳ مدل FL23، FL24 و FL25 میباشد.
- دستگاه پرکن سه نازله خطی دارای ۳ مدل FL 33، FL32 و FL31 میباشد.
- دستگاه پرکن شش نازله پنوماتیک دارای ۲ مدل FL61 و FL62 میباشد.
- دستگاه پرکن هشت نازلهی پنوماتیک دارای ۳ مدل FL83، FL82 و FL81 میباشد.
گام دوم : دستگاه دربندی
از دیگر تجهیزات و ماشین آلات خط تولید بسته بندی روغن صنعتی ، ماشین آلات دربندی میباشد. این ماشین آلات نقشی مهم در بسته بندی روغن صنعتی ایفا میکنند. این مرحله از خط تولید بسته بندی روغن صنعتی باید کاملاً بدون نقص و عاری از هر نوع ایرادی باشد.
ماشین آلات دربندی با توجه به جنس، شکل و اندازهی ظروف بسته بندی در خط تولید انتخاب میشوند. برخی از واحدهای صنعتی بسته بندی روغن صنعتی نظیر خط تولید بسته بندی روغن موتور، برای محصولات خود از ظروف پلاستیکی استفاده میکنند و برخی دیگر از خطوط تولید بسته بندی نظیر خط تولید بسته بندی انواع گریس، از ظروف فلزی برای بسته بندی محصولات خود بهره میبرند. با در نظر گرفتن جنس و اندازهی ظروف مورد استفاده در خط تولید، ماشین آلات خط تولید بسته بندی روغن صنعتی نیز باید متناسب با آنها انتخاب گردد.
رایجترین انواع ماشین آلات دربندی در خط تولید بسته بندی روغن صنعتی عبارتند از:
- دستگاه دربندی طرح کوماکو
- دستگاه دربندی طرح جدی سری SM
- دستگاه دربندی روسی
دستگاه دربندی طرح کوماکو ساخت ایران میباشد و مخصوص دربندی ظروف فلزی مورد استفاده قرار میگیرد. این دستگاه با استفاده از تکنولوژی دربانداز اتوماتیک، نوار ترانسپورت و ماردون امکان پلمپ درب قوطی فلزی را به بدنهی آن مهیا میکند.
دستگاه دربندی طرح جدی سری SM نیز در ایران تولید میشود و مخصوص دربندی انواع قوطیهای فلزی میباشد.
دستگاه دربندی روسی از نظر کارکرد همانند سایر ماشین آلات دربندی قوطی فلزی میباشد. این ماشین دربندی علاوه بر قرارگیری در خط تولید بسته بندی روغن صنعتی ، در خطوط تولید مواد غذایی از جمله انواع کنسرو و کمپوت نیز قابل استفاده میباشد.
گام سوم: جت پرینتر
پس از دربندی محصولات، نوبت به درج اطلاعات تولید میباشد. این اطلاعات از جهات زیادی بسیار با اهمیت تلقی میشوند. تاریخ تولید، تاریخ انقضا، قیمت مصرفکننده، نام شرکت، شماره محصول، شماره تعداد تولید و بارکد مهمترین اطلاعاتی میباشند که باید بر روی محصول چاپ شوند. علاوه بر این در برخی از خطوط تولید، لوگوی کمپانی نیز در این مرحله بر روی محصول چاپ میشود.
در خط تولید بسته بندی روغن صنعتی وظیفهی چاپ اطلاعات مذکور بر عهدهی چاپگر صنعتی جت پرینتر میباشد. جت پرینتر دارای انواع و مدلهای متنوعی میباشد. جت پرینتر JP1، لینکس و دومینو جزو برندهای مطرح و خوب این ابزار چاپ صنعتی میباشند.
از مهمترین قابلیتهای جت پرینتر میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- امکان چاپ یک الی هشت سطر کارکتر فارسی و لاتین به انضمام چاپ لوگو تا کیفیت ۲۰۰ DPI
- امکان درج شمارهی شمارش محصول، ساعت و تاریخ به صورت کاملاً اتوماتیک
- امکان چاپ بر روی انواع سطوح از قبیل، سنگ، سیمان، فلز، شیشه و ….
- دارای قابلیت چاپ در هر زاویه ( افقی، عمودی و مورب )
گام چهارم : شیرینگ پک
آخرین مرحله در اکثر خطوط تولید مربوط به عملیات بسته بندی میباشد. عملیات بسته بندی به منظور سهولت در جابجایی و جلوگیری از وارد آمدن خسارت به محصولات کاملاً ضروری و الزامی میباشد. دستگاه شیرینگ پک با استفاده از نایلون و گرما به شکلی کارآمد عملیات بسته بندی روغن صنعتی را انجام میدهد. این ماشین، در وهلهی اول محصولات را نایلون پیچ میکند و سپس با اعمال حرارت به آنها باعث میشود تا نایلون منقبض شده و به شکل محصولاتی که آنها را احاطه کرده است درآید. پس از انجام این مرحله با استفاده از فنهای موجود در این دستگاه، نایلون سرد و ثابت میشود.
نکات تکمیلی
مهمترین مرحله در راهاندازی خط تولید بسته بندی روغن صنعتی ، اطلاع از چگونگی مراحل آن میباشد. پیش از خرید خط تولید بسته بندی روغن صنعتی و یا هر خط تولید دیگری، بهتر است اطلاعات خود را در مورد خط تولید تکمیل کنید. البته تقریباً تمامی شرکتهایی که کار فروش خط تولید بسته بندی روغن صنعتی را انجام میدهند، با تهیه و در اختیار قراردادن بروشور و کاتالوگ مربوط به خط تولید مد نظر مشتریان، اطلاعات خوب و مناسبی در اختیار شما قرار خواهند داد.
پس از جمعآوری اطلاعات، مرحلهی بعدی در خرید خط تولید بسته بندی روغن صنعتی ، دقت به اطلاعات فروش خط تولید بسته بندی روغن صنعتی میباشد که معمولاً تفاوتهایی در اطلاعات فروش فروشندگان مختلف وجود دارد. از مهمترین اطلاعات فروش میتوان به قیمت خط تولید بسته بندی روغن صنعتی و خدمات پس از فروش آن اشاره کرد. به خاطر داشته باشید که خدمات پس از فروش و اورهال بودن خط تولید در قیمت خط تولید بسته بندی روغن صنعتی بسیار تأثیرگذار میباشد.
منتظر دیدگاه شما هستیم